Ono što je novi trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić za kratko vreme uradio sa takmičarskim segmentom graniči se sa nemogućim, jer je do pre desetak dana sve izgledalo nestvarno i nemoguće, licu “rudara” su bila tužna i nisu pokazivala nikakav motiv niti tračak svetlosti. Međutim, otkako je nekadašnji kapiten i trener, reprezentativac BiH i internacionalac preuzeo tim od prethodnika Zlatka Jelisavca sve je mnogo drugačije, pozitivnije i bolje.

Atmosfera se znatno popravila, posle pobede (4:0) protiv Slavije kod kuće zabeležen je identičan trijumf i u Janji protiv Podrinja. Prijedorčani su pokazali sav raskoš efikasnosti i uspešne igre i mogu da žale za mnogo toga propuštenog, pogotovo bodovnbim zaostatkom za liderom Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići.

Ono što može da obraduje sve u klubu, ali i ljubitelje fudbala u Prijedoru, simpatizere “rudara” jeste činjenica da zeleno-crni imaju mnogo rešenja u napadu, probudio se i Ognjen Jaćimović, svoj golgeterski niz nastavio je Demir Jakupović, Ervin Ćatić se vraća na veliku scenu, u dve utakmice se tri puta upisao u strelce, a pogodio je i rezervista Milan Šakić, posle het-trika u Kupu Grada Prijedora u Busnovima protiv ekipe Brzi. Pri polasku kući domaćini su ostali zapanjenu uz konstataciju – bolja ekipa u Janji ove sezone nije gostovala!

-Možemo da budemo zadovoljni igrom i rezultatom u Janji, iskreno pribojavali smo se ovog gostovanja, ali sve je ispalo sjajno i na najbolji način. Na vreme smo postigli golove u prvom poluvremenu protiv jako neugodnog protivnika. Domaćin je pokušavao onoliko koliko smo mu mi dozvoljavali i čestitam igračima na odvažnoj igri, ispoštovali su dogovor iz svlačionice, a kada je tako nema problema. Idemo dalje, pred nama je još pet utakmica, nastojaćemo da osvojimo što više bodova. Gledamo samo u svoje dvorište, ne osvrćemo se na tuđa, pa šta bude na kraju. Potajno se nadamo, i ako ne uspemo, probaćemo da budemo pravi i da ostvarimo maksimalan učinak do kraja prvenstva – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Ervin Ćatić je u prošlom kolu protiv “solova” iz Istočnog Sarajeva bio dvostruki strelac, u minulu subotu je “načeo” domaćina u janji već u šestom minutu. On je, kao i svi saigrači, dobio slobodu u igri kod novog trenera, a samim tim i mogućnost d apokaže sav svoj raskošni potencijal. To jednostavno kao da nije onaj Rudar Prijedor kojeg je s klupe vodio Zlatko Jelisavac.

-Srećan sam zbog golova i drago mi je da me je krenulo, verujem i nadam se da ću do kraja da nastavim u ovom ritmu. Vratili smo samopouzdanje u poslednje dve utakmice, ušli u dobar ritam, pobednički i što je važnije prvo od tri vezana gostovanja smo rešili u svoju korist. Sada nas čeka duel u Derventi, a potom i u Zvorniku u kojima ćemo nastojati da osvojimo maksimalnih šest bodova – istakao je Ervin Ćatić, fudbaler Rudar Prijedora.

ŽERIĆ ZASLUŽUJE POVJERENJE

Iako je za kratko vreme Nedžad Žerić uspeo da preporodi ekipu Rudar Prijedora i vrati klub na pobednički kolosek on ima dogovor sa upravom do kraja tekuće sezone. Niko od čelnika kluba, već sada, nije se setio da sedne i dogovori sa ovim kvalitetnim stručnjakom nastavak saradnje na duže staze, jer jednostavno godinama unazad već u Rudar Prijedoru se sve radi sa “zakasnelom reakcijom”, kada “svi vozovi prođu”. Žerić je pokazao da kao dete Rudar Prijedora i čovek koji oseća pripadnost klubu da zaslužuje, u najmanju ruku, uslove kao njegov “zaštićeni” prethodnik.

Osim toga Upravni odbor je zakasnelom reakcijom o smeni trenera Zlatka Jelisavca postao saučesnik u po svemu sudeći gubitku titule, ali još niko iz uprave nije odstupio neopozivo.

Sportski žurnal/Slavko BASARA