Tradicionalna 25. Međunarodna ulična trka “Prijedor 2018” biće održana sutra u ovom gradu, a njen promoter biće selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović.

Riječ je o višestrukom prvaku Јugoslavije i Balkana, aktuelnom državnom rekorderu na 800 metara i na 1.000 metara i državnom rekorderu u dvorani na 800 metara, a učesnik je i Svjetskog prvenstva u atletici u Rimu 1987. godine, Evropskog prvenstva u Splitu 1990. godine, te Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine.

Trke će i ove godine biti održane pod motom “Volim Prijedor”, a iz Organizacionog odbora ističu da je sve spremno za početak ovog praznika atletike budući da se, prema očekivanjima, u gradu na Sani okupi veliki broj takmičara.

Umjesto 26 trka, ove godine biće održano 30 trka od najmlađih cicibana i cicibanki, djece iz vrtića, pa preko učenika osnovnih i srednjih škola do
rekreativaca, veterana i djece sa posebnim potrebama.

Seniori će trčati 4.500 metara, a seniorke 2.000, dok će ovu sportsku manifestaciju i ove godine uživo prenositi kamere Radio-televizije Republike Srpske.

Start trka predviđen je za 15.05 časova, a zvanično otvaranje manifestacije u 18.25 časova, gdje je najavljeno i prisustvo pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Dragana Јaćimovića.

Nakon otvaranja slijedi start seniorki u 18.30 i seniora u 18.45 časova.

Iz kabineta gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića saopšteno je da je u 10.00 časova zakazan tradicionalni prijem za promotere i učesnike trka seniora i seniorki.

Budžet trka je u visini prošlogodišnjeg i iznosi 45.000 KM, a nagradni fond je 16.000 KM.

Organizator Međunarodnih uličnih trka u Prijedoru je Atletski klub Prijedor, generalni pokrovitelj grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Ova sportska manifestacija je dio programa kojima se obilježava Dan grada Prijedora – 16. maj.

RTRS