U Prijedoru će u subotu, 19. maja, biti održana “Šesnaestomajska biciklijada”, na kojoj se očekuje učešće oko 400 biciklista.
Direktor Turističke organizacije Prijedor Amira Ganić rekla je da je cilj treće biciklijade popularizacija biciklizma.

“Dužina rute je oko 3,5 kilometara. Biciklisti će voziti gradskim ulicama uz poštovanje saobraćajnih propisa, a sama vožnja trajaće od 11.00 do 13.00 časova”, rekla je Ganićeva na konferenciji za novinare.

Na Trgu majora Zorana Karlice biće održana radionica za djecu na poligonu za male bicikliste, koji će obezbijediti Agencija za bezbjednost saobraćaja Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo Prijedor.

U toku trajanja ove manifestacije i obuke za najmlađe biće promovisan biciklizam i učešće biciklista u saobraćaju, a najmlađim učesnicima će biti uručene “biciklističke dozvole” i članske karte Biciklističkog kluba “Kozara prosajkling” iz Prijedora.

“Šesnaestomajsku biciklijadu” organizuje Turistička organizacija Prijedora u saradnji sa Biciklističkim klubom “Kozara prosajkling” iz ovog grada, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Srpske i prijedorskog Auto-moto društva.

Ova manifestacija biće organizovana povodom obilježavanja Dana grada – 19. maja.