MUP Republike Srbije je saopštio da je fudbalski sudija Srđan Obradović uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

“On se sumnjiči da je na fudbalskoj utkamici u Subotici, između Spartaka i Radničkog iz Niša, iskorišćavanjem svog službenog položaja favorizovao domaći tim i tako ga stavio u povoljniji tim u odnosu na protivnika”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Njemu je određeno dvodnevno zadržavanje iza rešetaka, a nakon toga će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Obradović je tokom vikenda dosudio jedan od najčudnijih penala koje je publika u Srbiji mogla da vidi, a nedugo nakon toga predsjednik FSS-a Slaviša Kokeza najavio je da će zatražiti da ovaj arbitar bude skinut sa sudijskih lista. Uslijedilo je privođenje sudije, a onda i odluka o 48-časovnom zadržavanju.

Fudbaleri Spartaka su u derbiju za izlazak na evro-scenu savladali Randički sa 2:0, ali ovaj meč šestog kola plej-ofa Superlige Srbije ostaće upamćen po sudijskim greškama, podsjećaju srpski mediji.

Naime, sudija iz Јagodine Srđan Obradović donio je nekoliko krajnje diskutabilnih odluka – u drugom poluvremenu je u razmaku od svega minut pokazao dva žuta kartona najboljem strijelcu Radničkog Milanu Pavkovu, koji je u čudu krenuo ka svlačionici.

Nakon toga je dosudio dva penala za Spartak, od kojih je drugi vjerovatno najkomičinije pokazan udarac sa bijele tačke u srpskom fudbalu. Obradović je vidio igranje rukom defanzivca Radničkog, iako ga je lopta pogodila u nogu. Nisu mu ništa vrijedili protesti, pošto arbitar nije promijenio odluku.