Hrvatski delegat u Domu naroda parlamenta BiH Mario Karamatić rekao je da se Ministarstvo bezbjednosti bavi svim, osim svojim poslom.

On je naveo da bi bilo dobro kada bi neko iz Ministarstva bezbjednosti BiH saznao ko je poslao prijeteće mejlove klubovima poslanika SNSD-a i NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da za to odgovara i naglasio da se to neće desiti jer se to ministartvo bavi svim, osim svojim poslom.

“Ukoliko je bilo zloupotrebe mejlova trebalo bi da reaguju nadležne institucije”, izjavio je Karamatić novinarima u Sarajevu i naglasio da sve to pokazuje koliko su, u stvari, institucije BiH sigurne i zaštićene.

Prema njegovom mišljenju, priča o izmjenama Izbornog zakona BiH je završena, i BiH je ušla u nezapamćenu krizu zbog opstrukcije bošnjačkih stranaka.

“Stranke koje čine Hrvatski narodni sabor neće praviti nikakve opstrukcije. Izaći ćemo na izbore i pobijediti unutar svog glasačkog tijela, a nakon toga ćemo vidjeti šta će biti – da li će BiH upasti u agoniju ili postoji izlaz. Osim plana B, imamo i plan C i D, i znamo šta ćemo i kako ćemo”, naglasio je Karamatić.

RTRS