Ljubomir Jasnić (56) iz Omarske umirao je satima pored lokalnog puta nakon što ga je „fijatom“ udario Gojko V. (25) iz Prijedora i pobjegao sa mjesta nesreće.

Porodica pokojnika iza kojeg je ostalo četvoro djece, od kojih je jedno nepokretno od rođenja, kažu da ne znaju kako će dalje bez glave porodice.

– Ne znam kako ću dalje bez muža. On je jedini radio, a najviše mi je i pomagao oko djeteta koje je nepokretno – kroz suze priča supruga pokojnika Enisa Jasnić.

Dodaje kako je najviše boli činjenica da je njezin suprug umirao satima, te da mu niko nije pomogao.

– Kakvo je ovo vrijeme došlo, kakvi su to ljudi. Pa ako su ga udarili autom, zašto nisu stali, zašto mu nisu pomogli, možda bi danas bio živ – uzaludno je pitala Enisa.

Omarska, mjesto nesreće (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Istragom je utvrđeno da se Ljuboja Jasnić kobne večeri 13. maja oko 23 časa vraćao kući iz Omarske i kretao desnom stranom puta, kada ga je sa leđa udario automobil. Teško povrijeđeni pješak pao je u kanal, a nesavjesni vozač je pobjegao.

Gotovo 12 časova nakon nesreće, beživotno tijelo pronašli su mještani koji su odmah obavijestili policiju.

– Prvo nam je komšija javio da Ljuboja leži u kanalu pored puta za Omarsku, stotinjak metara od svoje kuće. Odmah smo otišli, a kada smo došli kod Ljuboje shvatili smo da je mrtav. Pozvali smo policiju koja je ubrzo utvrdila da ga je neko udario autom i pobjegao. Hvala policiji što je tako brzo riješila ovaj slučaj i uhapsila odgovorne – izjavila je rođaka pokojnika.

Zahvaljujući brzoj reakciji policije i Okružnog javnog tužilaštva Prijedor istragom je utvrđen identitet nesavjesnog vozača, ali i njegovih saputnika i jataka koji su nekoliko časova kasnije uhapšeni.

Nesavjesni vozač automobila „fijat punto“ je Gojko V. (25) iz Prijedora, dok su saputnici u autu bili Đorđe R. (25) kod kojeg je nakon nesreće osumnjičeni sakrio auto, te Darko D. (23).

Iz Policijske uprave Prijedor juče su između ostalog, naveli da će protiv osumnjičenih biti podnesen izveštaj zbog krivičnih djela ugrožavanje saobraćaja, nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, te pomoć učiniocu poslije izvršenja krivičnog djela.

Po nalogu dežurnog tužioca u Zavodu za sudsku medicinu RS biće obavljena obdukcija nastradalog Ljuboje Jasnića kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Romanić: Pomoći ćemo porodici

Željko Romanić, predsjednik Mjesne zajednice Omarska, potvrdio je juče da će zajednica pomoći porodici nastradalog Ljuboje Jasnića.

-Imali smo sastanak u mjesnoj zajednici i odlučili smo da pomognemo porodici pokojnika. Ovom prilikom bih se ispred zajednice zahvalio policiji na brzom pronalasku i hapšenju odgovornih za ovu saobraćajnu nesreću – izjavio je Romanić.

Srpskainfo