Osim što je teško dogovoriti se sa njima i razgovarati kao odrasla osoba, djetinjaste osobe posjeduju niz negativnih osobina, poput sebičnosti. Evo koji znaci zodijaka su ocijenjeni kao najdjetinjastiji.

Ovan: Koliko god želio da se prikaže jakim i čvrstim kao stijena, što on u biti jeste, Ovan ima izraženu neodgovornost i nezrelost. Previše su otvoreni u životu, ali i po pitanju postupaka koji su često nepromišljeni.

Pripadnici ovog znaka najviše pokazuju svoju djetinjastu narav u odnosu sa drugim ljudima, kada znaju biti sebični, previše direktni i brzopleti. Oni ne mjere svoje riječi, a u slučaju primjedbi druge strane, lako će započeti svađu u kojoj nikada neće priznati da su krivi.

Blizanci: Promjenljivost je prava riječ za ovaj dvostruki znak. Blizanci posjeduju dvije različite strane ličnosti, te nikada niste sigurni u njegovu riječ ili odluku. Veoma su neodgovorni, teško se drže dogovora, te često i kasne.

Jednostavno, na njih se nikada ne možete osloniti u potpunosti. Krivac za to je njihova lepršavost i istinska želja za uzbuđenjima, koja ih ne drži mirne.

Škorpija: Škorpije se smatraju najdjetinjastijim znakom, iako to nikada ne biste mogli da pretpostavite sve dok ih dobro ne upoznate. Tačno je da ljudi rođeni u ovom znaku i te kako imaju jak karatker, pokazuju zrelost i razumnost, ali to važi dok je sve po njihovom.

U slučaju da primijete da se stvari ne odvijaju kako su oni zamislili, Škorpije su sklone mijenjanju raspoloženja. Tada od ovog izuzetnog mirnog i staloženog znaka možete očekivati agresivno ponašanje, te svađu u kojoj će vam reći brojne uvrede.

B92