Na području Banjaluke jutros je provedena akcija “Arsenal” koju su realizovali pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Banjaluka.

 

U okviru ove akcije uhapšeno je sedam lica i izvršen pretres na deset lokacija na području Banjaluke.

Srna saznaje da su uhapšeni Zoran Ćevriz, Zvjezdan Arsenić, Miroslav Miletić, Zoran Tešanović, Milan Milovanović, Boran Pejaković i Igor Arsenić.

Nezavisne novine saznaju da je među uhapšenima i jedan radnik Gradske uprave Banjaluka koji radi na naplati parkinga i kontroli parkiranja.

Akcija "Arsenal" (Foto: Dragan Sladojević)

Akcija “Arsenal” (Foto: Dragan Sladojević)

bjekstvu su Igor Žarić, koji se nalazio na čelu ove grupe, i Slobodan Stanković. Srna nezvanično saznaje da su oni van granica BiH.

U akciji su zaplijenjeni kokain, spid, marihuana, heroin, te hemijske supstance za miješanje opojnih droga. Takođe, oduzete su i određene količine oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca, potvrdila je portparol MUP-a Srpske Danica Gnjatović.

Ona je navela da je u toku kriminalistička obrada privedenih lica nakon koje će lica, za koja postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, biti predata u nadležnost Okružnog jabnog tužilaštva.

RTRS