Fudbalski savez Srbije je napravio odličan potez, angažujući jednog od najtalentovanijih igrača iz generacija kadeta Aleksandra Gomeza, u kog je riješio da uloži i znanje i sredstva kako bi nosio dres “orlova” u godinama koje su pred nama.

On je sin Dragana Isailovića, bivšeg napadača Partizana, koji je bio potencijalni reprezentativac Srbije, a sa 22 godine već internacionalac u Španiji i kasnije na Kipru. Po završetku karijere ostao je u Valjadolidu, gdje je vlasnik restorana, ali i gdje polako ali sigurno postaje poznatiji kao otac Aleksandra Gomeza.

Čudo od djeteta ima 15,5 godina, visok je 191 centimetar, a o njegovim igrama i golovima priča Španija. Daje i po dva gola za tri minuta. Kao 14-godišnjak igrao je ligu šesnaestogodišnjaka, trese mreže i nosi dres kadetske reprezentacije Srbije.

Kako Blicsport saznaje, Fudbalski savez Srbije, koji je već jednom pozivao Isailovićevog nasljednika, riješio je da to učini ponovo, za 5. izdanje memorijalnog turnira “Miljan Miljanić”.

I ne samo to. Ovaj kadet, koji je prošle sezone dao četiri gola u konkurenciji dvije godine starijoj od njega, a čak 28 u ligi za dječake rođene 2002, ovoga puta ne mora da brine ništa o dolasku u tabor “orlića”. FSS će snositi troškove avionske karte za njega. Na njemu je samo da se pojavi, ali i da ponese svoje kopačke. Na njima već odavno ima iscrtanu zastavu Srbije, kako je to otkrio 2017. Blicsportu.

Crno-bijeli u srcu

Nije bilo dileme za koga će “Isin” sin da ostavi posebno mjesto u srcu.

– Navija za Partizan, naravno. Redovno ga vodim ljeti na kvalifikacione evropske utakmice crno-bijelih. Partizan ima prepoznatljiv stil, kao Barselona, to je ostalo još od Ljubiše Tumbakovića – kaže Dragan Isailović.

Foto Dragan Isailović / Privatna arhiva

Uzor: Zlatan ibrahimović

Aleksandar i Dragan Isailović često odu na utakmice Reala u 200 kilometara od Valjadolida udaljeni Madrid.

– Uzor mi je Zlatan Ibrahimović. Tata mi često pušta golove Van Bastena i Van Nistelroja, a ja volim da gledam njih i Premijer ligu. Po mojim karakteristikama mislim da bi mi Engleska odgovarala – rekao je mladi Aleksandar prošle godine u intervjuu za Blicsport.

Preporuka Svetozara Čiče FSS-u

Prvi koji je upoznao Fudbalski savez Srbije sa kvalitetima ovog talenta iz Španije bio je iskusni i priznati trener Svetozar Čiča, osnivač novosadskog Ajaksa, kluba za rad sa pjetlićima i pionirima.

– Čiča je prvi sa mnom uspostavio kontakt, na njegovu preporuku počelo je da se priča o mom sinu. Kad sam bio dijete Svetozar je pisao i o meni, zvao me novim Josipom Skoblarom. U kontaktu smo – dodao je ponosni tata.

Srpskainfo