Dragoljub Bekvalac, proslavljeni trofejni srpski trener, nekadašnji fudbaler i jedno od najvećih igračkih imena prijedorskog velikana Rudar Prijedora biće gost međunarodnog kadetskog turnira “Naših 90” koji se organizuje u povodu 90. rođendana priejdorskog prvoligaša. Takmičenje će se održati narednog vikedna, a Bekvalac će deliti pehare i medalje najboljim ekipama i učesnicima.

-Proveo sam nezaboravno vreme igrajući za Rudar Prijedor i stekao brojna prijateljstva za celi život. Uvek se radujem dolasku u Grad na Sani, a posebno sam počastvovan što sam deo jednog velikog jubileja našeg kluba – istakao je za klupski sajt Dragoljub Bekvalac.

Članovi Organizacionog odbora predvođeni predsednikom Stojanom Janjetovićem zaduženi za organizaciju jubileja 90 godina FK Rudar Prijedor ne prepuštaju ništa slučaju, pa tako svakom detalju prilaze krajnje odgovorno i profesionalno.

Tako je bilo i kada je bio u pitanju odabir pehara i medalje za ovaj međunarodni kadetski turnir na kojem će pored domaćina nastupiti još Alfa Modriča, novosadska Vojvodina i italijanska Trieistina.

-Pažljivo smo birali i odabrali kvaliotetne koje smo uvezli iz Italije jer želimo da oni ujedno budu i pokloni za dugo sećanje i trajanje svim učesnicima turnira koji su došli da uveličaju jubilej našeg kluba Pored tri prvoplasirane ekipe, i četvrta ekipa će dobiti pehar i medalje za fer-plej – istakao je Stojan Janjetović.

Iz kluba još informacija da je šarmantna voditeljka novosadske RTV Vojvodina, Marina Buljovčić, angažovana je specijalno za potrebe programa organizacije jubileja 90 godina fudbalskog kluba Rudar Prijedor.

Povodom slavljeničkog međunarodnog kadetskog turnira “Naših 90” danas sa početkom u 12 časova u klupskoj sali za novinare biće održana konferencija za medije na kojoj će biti prezentovan i program obeležavanja 90. rođendana Rudar Prijedora koji je osnovan 23. maja 1928. godine.

Sportski žurnal/Slavko BASARA