Trener brčanskog Jedinstva Vidoje Žarić smijenjen je je zbog prijetnji koje je uputio napadaču Sloge iz Gornjeg Crnjelova Dragiši Komarčeviću, a klub iz Brčkog se ogradio od njegovih postupaka.

Uoči utakmice 27. kola Druge lige RS – grupa Istok trener Jedinstva je poslao dvije poruke Komarčeviću u kojima se traži od napadača tima iz Gornjeg Crnjelova da simulira povredu i ,,povuče ručnu“ kako bi Brčaci stigli do veoma bitnih bodova u borbi za opstanak.

Komarčević nije ušao u dogovore i o svemu je obavijestio upravu svog kluba.

– Stvarno sam iznenađen takvim gestom, da ne kažem pokušajem od strane trenera Jedinstva. Ne mogu da vjerujem šta ljudi sve sebi daju za pravo. Mislim da sam pametno postupio obavijestivši moj klub, tačnije predsjednika o svemu ovome i tako sam skinuo neki teret sa sebe, teret koji bi definitivno imao da to nisam uradio. Nemam mrlju u karijeri, te ću se potruditi da tako i ostane. Nisam igrao zadnjih pet kola, a u poruci se navodi da me zna cijela liga, pa ako je tako onda valjda znaju i to da zbog povrede nisam igrao te posljednje utakmice i da sam pod znakom pitanja i za naredne mečeve – rekao je Komarčević.

Uprava Jedinstva je smijenila Vidoja Žarića i oštro osudila njegove postupke, a iz kluba su istakli da neće dozvoliti nikom da svojim postupcima uništava i blati ime kluba koji egzistira još od davne 1919 godine.

Žarić je u izjavi za portal sportdc.net rekao da je želio „da vidi koliki je Komarčević profesionalac“ i rekao da mu je uputio i treću poruku, koju niko nije objavio.

Tu poruku poslao je pomenutom portalu.

Srpskainfo