Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” iz Prijedora tradicionalno je, povodom 24. maja, dana ove ustanove, nagradila najvjernije čitaoce u 2017. godini.
Zahvalnice, prigodne poklone i knjige kao najaktivniji čitaoci dobili su Marinko Lavrnić, Haris Hasanić, Stojan Šašić, Matea Kos i Tanja Oljača.

Direktor biblioteke Mara Ećim rekla je da se ova ustanova na ovaj način zahvalila svojim najvjernijim čitaocima čime doprinose popularizaciji knjige i čitanja.

“Bez naših članova smisao biblioteke ne bi postojao i ovi ljudi će svojim primjerom raširiti značaj čitanja među svojim kolegama, prijateljima, porodicama. Mi smo tu zbog vas, a ne vi zbog nas”, istakla je Ećimova.

Dodjela priznanja jedna je u nizu manifestacija kojima se ove godine obilježava 24. maj, Dan Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Prijedor.

Ećimova je potvrdila Srni da će istim povodom od 21. do 26. maja biti omogućen i besplatan upis građanstva u biblioteku.

“Pred nama su svojevrsni dani biblioteke koje će obilježiti 14. Majski susreti mladih pjesnika koji će prijedorskoj publici 21. maja u gradskoj čitaonici predstaviti svoj pjesnički opus”, istakla je Ećimova.

Ona je najavila i dvije značajne promocije knjiga i to prvo 22. maja “Urnebesna fizika” autora Svetislava Paunovića, Branka Stevanovića i Igora Kolarova.

“Centralni događaj dana prijedorske biblioteke je književno veče gdje će ljubiteljima lijepe pisane riječi biti promovisan roman dobitnika NIN-ove nagrade `Luzitanija` Dejana Atanackovića”, dodala je Ećimova.

Ovaj događaj je zakazan za srijedu, 23. maja, od 19.00 časova u gradskoj čitaonici.