U vikendici Duška Š. iz Novog Grada policijski službenici Policijske uprave Prijedor, pronašli su laboratoriju za proizvodnju droge, stabljike marihuane i oružje.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da na osnovu prikupljenih informacija pretresli i stan i vikendicu koju koristi D. Š. U improvizovanoj laboratoriji pronašli su i oduzeli 23 saksije sa stabljikama indijske konoplje, veličine od 10 do 150 centimetra.

– Takođe, tokom pretresa pronađene su lampe sa pripadajućim električnim instalacijama kao i druga oprema namijenjena za uzgoj i proizvodnju opojne droge, automatska puška i 119 komada metaka različitog kalibra- objašnjavaju iz PU Prijedor.

Navode da je D. Š. uhapšen i osumnjičen za krivična djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

– Uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, osumnjičeni je predat u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na čiji prijedlog je od strane sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Gradu, osumnjičenom određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana- kažu u PU Prijedor.

Srpskainfo