Željko Pantelić (23) ubijen je ubodom nožem u grudi u petak uveče, u dvorištu novosadske Osnovne škole “Svetozar – Toza Marković”. Pantelić je teško ranjen prebačen u bolnicu, gdje je preminuo, a policija je uhapsila osumnjičenog iste večeri.

Za ubistvo je, kako saznajemo, osumnjičen Marko S. (21), a priveden je i M. T. (21) koji je prisustvovao zločinu, ali ga nije prijavio.

Ubistvu je, prema nezvaničnim informacijama “Blica”, počinjeno kuhinjskim nožem, a svemu je prethodila svađa.

Prema saznanjima “Blica”, momak koji je uhapšen zbog toga što nije prijavio zločin kojem je prisustvovao, posvađao se sa ubijenim mladićem oko devojke, sa kojom su obojica bili u vezi u jednom trenutku. Ubica je svađu u početku samo gledao, ali se u jednom trenutku umešao. Kako saznajemo, Željko Pantelić ga je udario, a Marko S. je potegao nož i ubo ga u grudi.

Ubistvu u školskom dvorištu prethodila je takođe drama koja ima uzroke u ljubavnim problemima. Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, devojka zbog koje je izbila svađa i tuča završena ubistvom, istog dana ranije skočila je sa drugog sprata zgrade zbog ljubavnih problema. Njoj su povrijeđene noge, zbrinuta je u bolnici i nije životno ugrožena.

Zasada je nejasno kako su se oni našli u školskom dvorištu u petak uveče, kada tamo inače nema nikoga.

Nesrećni mladić uboden je pravo u grudi. Nakon toga Marko S. i M. T. su pobjegli i ostavili teško povrijeđenog mladića da leži u lokvi krvi.

Policija i Hitna pomoć obaviješteni su da je momak izboden oko 21 čas, kada je jezivu scenu prijavio građanin, međutim, nije poznato koliko dugo je nesrećni mladić ležao u dvorištu škole.

Iste večeri operativnim radom policija je otkrila počinioca i on je uhapšen.

Obojica osumnjičenih zadržana su do 48 sati po odobrenju javnog tužioca, kome će biti dovedeni na saslušanje.

Ubijeni momak je, kako saznajemo, ranije prijavljivan za nanošenje teških tjelesnih povreda, dok za sada nije poznato da li je osumnjičeni za zločin od ranije poznat policiji.

U naselju Detelinara stanari su bili u šoku poslije ovog zločina. Kako pričaju, ovakvoj sceni još niko od njih nije svjedočio, pošto je mladić neko vrijeme ležao na betonu, dok ga jedan od komšija nije primjetio i pozvao policiju.

Stanari kažu da je njihov kraj ranije bio poprište sukoba problematičnih tinejdžera, ali i sitnih dilera droge, dok se u posljednjih par godina situacija smirila.

– Stalno smo slušali te se potukli, te se pobili, ali u posljednje vrijeme stvarno nije bilo problema – kaže jedan stanar iz susjedne zgrade.

Blic.rs