Orkestar harmonika Muzičke škole „Savo Balaban“ u Prijedor je donio još jedan zlatni pehar. Ovaj put sa Devetog međunarodnog festivala harmonike „AKORDEON ART“, koji je održan u Istočnom Sarajevu.

Mladi harmonikaši, pod dirigentskom palicom profesora Miloša Zeca, ostvarili su najbolji rezultat i proglašeni za laureata ovog festivala. Sve to, ova mlada ekipa postigla je svojim radom i trudom, a nagrade su kako kažu, samo vjetar u leđa za dalja takmičenja.

– Ponosan sam na svoje učenike. Ove godine puno smo radili u uvježbavali se. Nakon zlata u Ugljeviku, osvojili smo zlato i u Istočnom Sarajevu, dva pehara smo donijeli u našu Školu, ali i našoj publici koja zaista cijeni ono čime im se predstavljamo. Hvala još jednom mojim učenicima i svima onima koji su nam pomogli da odemo na ovaj festival – rekao je profesor Miloš Zec.

Ovaj prestižni festival koji je ove godine okupio oko 350 učesnika, organizovali su Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Asocijacija za njegovanje akademske muzike “Novi zvuk”.

Ako još niste čuli, kako zvuči Orkestar harmonika Muzičke škole “Savo Balaban” imaćete priliku da ih čujete na godišnjem koncertu učenika ove škole, koji će biti održan 28. maja, u Pozorištu Prijedor.

M.Stegić/Kozarski

FOTO: Miliš Zec