Otac tragično stradalog Davida Dragičevića, Davor, Okružnom tužilaštvu Banjaluka predao je još 200 krivičnih prijava protiv N.N. lica za teško ubistvo njegovog sina, koje su potpisali građani okupljeni u grupu “Pravda za Davida”.

Pred Anketnim odborom, koji je formirala Narodna skupština radi sagledavanja činjenica u vezi sa istragom smrti Davida Dragičevića, na pitanja je odgovarao načelnik Uprave kriminalističke policije Republike Srpske, Siniša Kostrešević i direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Iz NSRS je saopšteno da je Kostrešević odgovarao na pitanja članova Odbora o radnjama koje je Uprava kriminalističke policije Republike Srpske preduzela od dana kada je preuzela ovaj predmet- 19. aprila ove godine, dok je Ćulum odgovarao na pitanja članova Odbora o djelovanju policije u ovom predmetu.

Kostrešević je rekao da Uprava kriminalističke policije radi na otklanjanju svih spornih situacija i da na njega niko nije vršio pritisak. Nije mogao da potvrdi da li je pokojni David boravio u kući koju je, navodno opljačkao, ali je rekao da je vještak iz Slovnije rekao da je vjerovatnoća za to oko 80 odsto.

Kostrešević je rekao i da nije utvrđeno ko je pokojnom Davidu nanio zaživotne povrede i da se ne može isključiti da je riječ o ubistvu.

Ćulum je izjavio da odgovorno tvrdi da je policija ispoštovala sve naredbe tužioca i svaku naredbu i radnju sproveli do kraja.

On je rekao da su Tužilaštvu podnijeli izvještaj 28. marta, da u izvještaju piše da je David Dragičević stradao na nepoznat i neutvrđen način.

Na prethodnoj sjednici, održanoj 18. maja, izjave su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Sljedeća- peta sjednica Odbora biće održana u petak- 25. maja, kada će izjave dati ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Dalibor Vrećo i glavni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimir Lepir.

RTRS