Vlasnik podgoričke diskoteke Bigl, Miodrag Migi Kruščić, koji je ubijen danas u Podgorici, nije se osjećao sigurnim. Zbog toga je početkom prošle godine od policije tražio da se izjasni da li mu je ugrožena bezbjednost zbog pisanja medija i njegovog povezivanja sa bezbjednosno interesantnim licima Stevanom Stamatovićem, Milićem-Minjom Šakovićem i Jovicom Vukotićem.

Naime, Kruščić se u središtu medijske pažnje našao 8. januara prošle godine, kada je policija izvršila ciljanu raciju u “Urban bistrou 21”, gdje su službenici u uniformi i civilu priveli bezbjednosno interesantne osobe – Podgoričane Stevana Stamatovića, Milića Šakovića, Bobana Vuksanovića, Miodraga i Aleksandra Jokića iz Kotora, kao i Kruščića.

Prilikom kriminalističke obrade, on je u policiji, a kasnije u Tužilaštvu dao izjavu da je vlasnik torbice, zaplijenjene sa stola za kojim je sjedio, a u kojoj je pronađen repetirani pištolj i lična dokumenta Stevana Stamatovića.

Ubrzo nakon toga Krušić, kako su tada pisale Dnevne novine, traži od policije da utvrdi da li je siguran. On se nije osjećao bezbjednim zbog toga što su mu mediji crtali metu povezujući ga sa pripadnicima takozvanog škaljarskog kriminalnog klana

Zato je od Uprave policije i Tužilaštva tražio da prvo utvrde da li je pripadnik kriminalnog miljea sa kojim se dovodi u vezu, te da ukoliko jeste snosi odgovornost. Navodno, kako je naveo, ukoliko nije, izrazio je očekivanje da su mu bezbjednosna procjena i pojačana policijska pažnja neophodne.

Ubrzo nakon toga službenici Uprave policije napravili su procjenu bezbjednosti Kruščića i utvrdili da rizik po njegovu sigurnost nosi isključivo druženje sa pripadnicima iz kriminalnog miljea, odnosno iz takozvanog škaljarskog klana.

Prema nezvaničnim informacijama DN, ova procjena Kruščiću je usmeno saopštena i skrenuta mu je pažnja da povede računa o svom kretanju, druženju i poslovima sa pripadnicima ove kriminalne grupacije, koji važe za neformalne suvlasnike popularne diskoteke.

O datom mišljenju, policija je zvanično konsultovala i Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

Kruščić je prije nekoliko mjeseci otvorio diskoteku “Beagle” u koju je uloženo nekoliko stotina hiljada eura, tvrdeći da uložena sredstva potiču od kreditnih zaduženja.

Ranije je bio vlasnik podgoričkih klubova Puba 111, City Halla, City Becksa, Marketa i Dr Brajera.

CDM