Fondacija “Zajednički put” objavila je javni poziv za učešće u projektu “Škola liderstva – 6. generacija mladih lidera” koji će biti otvoren do 1. juna.
Mogućnost da učestvuju u projektu imaju mladi talenti, oni iz socijalno ugroženih porodica, sa invaliditetom, iz ruralnih sredina, kao i nezaposleni iz Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice i Oštre Luke.

“Cilj tradicionalnog programa `Škole liderstva` je da podstakne i osposobi mlade za aktivno učešće na tržištu rada, uspješno bavljenje preduzetništvom i društveni angažman”, saopšteno je iz Fondacije.

Korisnici će moći da pohađaju radionice i treninge za samostalno upravljanje vlastitom karijerom – planiranjem obrazovnog i profesionalnog usavršavanja, pokretanje vlastitog biznisa, samozapošljavanje ili realizaciju društveno-odgovornih projekata i medijskih kampanja”, navodi se u saopštenju.

Pokrovitelj “Škola liderstva” će i ove godine biti predsjednik Fondacije Semira Hofman, te Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, Republički fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom i opština Novi Grad.

Video: ELTA TV