Današnje finale 25. Kupa Republike Srpske između bijeljinskog Radnika i Krupe počeće minutom ćutanja kojom će biti odata posljednja fudbalska počast sudiji Zoranu Šumaru iz Istočnog Sarajeva, koji je preminuo danas u 66. godini poslije duge i teške bolesti, saznaje naš sajt.
Zoran Šumar je 25. juna 1994. godine sudio istorijsko prvo finale Kupa Republike Srpske na banjalučkom Gradskom stadionu između gradiške Kozare i Sloge iz Doboja koja je igrana u povodu Vidovdana, Krsne slave Vojske Republike Srpske, a završena je najnepopularnijim rezultatom – 0:0, pa je Kozara trijumfovala poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca 7:6!
Nakon završetka igračke karijere Šumar je ostao u fudbalskim forumima Republike Srpske i može se slobodno reći da je jedan od junaka s početka stvaranja Fudbalskogs aveza Republike Srpske.
O svemu će, konačnu riječ, dati Takmičarska komisija FSRS na čelu sa Đorđem Starčevićem iz Gradiške na dan utakmice. Zanimljivo je da je današnji član Izvršnog odbora FSRS i koordinator za sudije i suđenje Dragan Banjac na pomenutom meču 1994. godine bio pomoćnik Zoranu Šumaru i od njega je potekla ideja da finale Radnik – Kozara počne minutom ćutanja.

SportDC