U Ugostiteljsko-ekonomskoj školi organizovana je manifestacija „Djeca djeci“. Riječ je o druženju učenika ove škole i njihovih drugara iz Centra „Sunce“.  Ove dvije javne ustanove u proteklom periodu dobile su adekvatnu opremu za osposobljavanje djece za smjer kuvara i konobara, pa su organizovale ovo druženje, na kome su učenici predstavili svoje kulinarske specijalitete.

Učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole imaju restoran i sva jela koja pripremaju u školskoj kuhinji, dostupna su građanima, po vrlo povoljnim cijenama. Sve što zarade, ulažu u nabavku namirnica i tako održavaju praktični dio nastave. U Centru “Sunce”  svakodnevno se pripremaju dnevni obroci za djecu sa posebnim potrebama.

Cilj ovog druženja jeste i bolja integracija djece sa posebnim potrebama, kao i omogućavanje da mladi u redovnoj nastavi postanu svjesniji ljudske različitosti te da razviju empatiju i humanost. Druženje je organizovano u okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu – praksa dva” koji realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD”. Projekat finansira Vlada Švajcarske putem programa “Prilika plus”, a sprovodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Ovom druženju, pored rukovodstva dviju škola i brojnih zvanica, prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Prijedor na čelu sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem, Agencije “PREDA-PD” i Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

M. Stegić/Kozarski