U okviru proljetnog uređenja grada nedavno je obavljena akcija čišćenja divljih deponija, za šta je Gradska uprava izdvojila 2.000 KM. Brojni apeli upućeni građanima da smeće ne odlažu pored puteva, nisu bili od velike koristi. Nesavjesni pojedinci to su i dalje nastavili, pa je Gradska uprava, i ovog proljeća,  organizovala akciju čišćenja i odvoza smeća sa pojedinih lokacija. Po riječima Nade Đaković, stručnog saradnika za zaštitu životne sredine grada Prijedora, ova akcija realizovana je u okviru Proljetnog uređenja grada, kroz Program zajedničke komunalne potrošnje.

– Na području grada registovano je više manjih deponija pored saobraćajnice prema „Celpaku“, na magistralnom putu prema Kozarskoj Dubici, na lokalnom putu prema Crnoj Dolini, Karanu i drugim lokacijama. Za njihovo uklanjanje Gradska uprava izdvojila je 2.000 KM, a radove je izvelo prijedorsko komunalno preduzeće – rekla je Đakovićeva.

Na lokacijama na kojima je izvršeno čišćenje, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove postavilo je table sa znakom „ZABRANJENO BACANJE SMEĆA“. Koliko će se zabrana poštovati, ostaje da se vidi.

P. Špadić/Kozarski