Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Dodik je izjavio za RTRS, nakon sastanka, da Rusija snažno podržava Republiku Srpsku i to kroz poštovanje Dejtonskog sporazuma.

Predsjednik Srpske je uputio Putinu poziv da posjeti Banjaluku, a sam sastanak je protekao u atmosferi prijateljstva i razmjeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Stpskoj, BiH i regionu.

– Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj – izjavio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je na današnjem sastanku razgovarano i o dosadašnjoj i budućoj saradnji Republike Srpske i Ruske Federacije. On je rekao da je razgovarano o novim projektima koje bi trebalo da otpočnu, prije svega o rekonstrukciji dvije termoelektrane i pomoći u nabavci helikoptera za potrebe Civilne zaštite Republike Srpske.

Dodik je zahvalio Putinu za sve što je Rusija učinila na ekonomskom i političkom planu kako bi zaštitila bazične interese Republike Srpske.

– Upoznao sam ruskog predsjednika sa projektima usmjerenim na slabljenje Republike Srpske i ogromnim izdavajanjima Amerikanaca za medije i program sprečavanja ruskog uticaja – rekao je predsjednik Srpske za RTRS.

RTRS