Tročlani međunarodni žiri izabrao je radove 115 autora koji će učestvovati na Drugom međunarodnom bijenalu radova na papiru Prijedor 2018, koje će biti održano 22. avgusta.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić rekao je da je žiri, koji su činili Majkl Nikson iz Velike Britanije, Ljiljana Subotić iz Srbije i Milivoje Unković iz BiH, odlučio da se od 296 pristiglih radova, 191 rad predstavi na izložbi.

On je dodao da se, kao i na konkurs za prvo Međunarodno bijenale radova na papiru Prijedor 2016 prijavio veliki broj autora.

“Na konkurs se prijavilo 163 autora iz 23 države”, istakao je Radonjić.

On je dodao da će na izložbi tri autora iz Turske, Australije i Srbije osvojiti nagrade od po 500 evra, te da će imena dobitnika biti poznata na dan otvaranja izložbe.

On je dodao da će tim iznosom ujedno biti otkupljeni radovi koji će postati dio umjetničke zbirke Muzeja Kozare, a i ostali autori će moći svoje radove pokloniti ovoj ustanovi.

Radonjić je podsjetio da je sa Bijenala iz 2016. godine ova umjetnička zbirka postala bogatija za 108 poklonjenih radova učesnika.

RTRS