Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je građanima i sveštenicima
hrama krsnu slavu, te poželio da zajedno i još uspješnije grade svoj grad, te da privreda i nova radna mjesta donesu dalji razvoj i još bolji kvalitet života.

On je dodao da su na putu daljeg razvoja veoma značajni dobri međureligijski odnosi i da današnje obilježavanje slave duhovno uzdiže i pomaže da se na tom putu razvoja savladaju sve teškoće i uspostave dobri odnosi među ljudima.

“Vjerujem da ćemo svi zajedno, ovako udruženi, učiniti ono što nam je svima cilj – da grad Prijedor postane prijatno mjesto za druženje, rad i život svih građana koji u njemu žive”, dodao je Đaković.

Slavskim svečanostima prisustvuju ministar lokalne uprave i samouprave Lejla Šešić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, gosti iz Grčke predvođeni arhimandritom solunskim Partenijusom, gosti iz opština prijedorske regije, te brojne zvanice iz privrednog i društveno-političkog života Prijedora.

Obilježavanje praznika počelo je u sinoć u hramu Svete Trojice koncertom duhovne muzike na kome su učestvovala srpska pjevačka društva “Vila” iz Prijedora i “Jedinstvo” iz Banjaluke, te hor sveštenika Eparhije banjalučke.

Praznovanje je nastavljeno jutros Svetom liturgijom, a potom je delegacija grada Prijedor, na čelu sa gradonačelnikom, položila vijenac na spomenik borcima otadžbinskog rata “Za krst časni”.