Zaustavljeni su i “rudari” u svom pobedničkom naletu, posle pet pobeda u takmičarskim susretima u subotu na Gradskom stadionu u Prijedoru izabranici Nedžada Žerića su poraženi u derbiju 30. kola Prve lige Republike Srpske od Zvijezde-09. Semberci su osvojili titulu, Prijedorčani će se morati zadovoljiti vicešampionskom titulom.

Gosti su gol postigli u 90. minutu posle brzog kontranapada, strelac je bio rezervista Dragiša Stanić, pa će preostala dva kola zeleno-crni odigrati formalno, protiv Slavije u Istočnom Sarajevu i Podrinja iz Janje kod kuće. Nakon susreta šef stručnog štaba prijedorskog prvoligaša nije imao šta da zameri svojim pulenima.

-Čestitam rivalu na osvajanju titule i plasmanu u Premijer ligu BiH, igračima, stručnom štabu i rukovodstvu Zvijezde-09 želim sve najbolje u nastupima u Premijer ligi BiH naredne sezone. Poslednja derbi utakmica u ovoj sezoni, kao i prethodne tri kada su igrali Rudar Prijedor i Zvijezda-09, bila je tvrda i neizvesna, bez puno izrazitih šansi. Splet okolnosti je uticao na to da nismo pružili najbolje izdanje i nismo pokazali trkački kvalitet koji nam je bio potreban da bi savladali velikog rivala – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

On je pokušao i da objasni zbog čega njegovi puleni nisu bili na visini zadatka u utakmici u kojoj su mogli da produže prvenstvenu neizvesnost u trci za titulu.

-Nismo bili na zavidnom nivou jer jednostavno osetile su se posledice od prethodna tri gostovanja u Janji, Derventi i Zvorniku, tri meča smo odigrali za desetak dana, proveli smo više vremena u autobusu nego na treninzima. To je i prouzrokovalo da smo trkački podbacili protiv Semberaca, nismo mogli kvalitetno da se oporavimo, ali ni pripremimo za derbi. Očigledno, umor je učinio svoje, nismo posedovali potrebnu svežinu za jednu ovako tešku i zahtevnu derbi utakmicu. Naši igrači su dali poslednji atom snage koju smo istrošili u prethodnim susretima u kojima nismo kalkulisali, imali smo i dosta igrača opterećenih kartonima, na kraju to se i videlo zbog izostanka Demira Jakupovića i Srboljuba Jandrića u ovom susretu – dodao je Nedžad Žerić.

U narednom susretu protiv Slavije u Istočnom Sarajevu zbog trećeg žutog kartona neće moći da nastupe Ognjen Jaćimović i Ervin Ćatić.

Dekić: Žao mi zbog titule

Među najzapaženijim igračima Rudar Prijedora, uz golmana Mirzu Hamzabegovića, na derbiju bio je štoper Ranko Dekić.

-Žao mi je što nismo uspeli, ostali smo bez titule, a i sada tvrdim, siguran sam u to, da smo imali najkvalitetniji i najbolji igrački kadar u ligi. Čestitam Zvijezdi-09, mi treba da izvučemo pouke. Ako ova generacija igrača ostane na okupu iduće sezone prošetaćemo se prvoligaškom scenom Republike Srpske. Videćemo šta će i kako da bude – rekao je Dekić.

Sportski žurnal/Slavko BASARA