Na sednici Upravnog odbora kluba koja će biti održana u četvrtak ili petak tročlano rukovodstvo Fudbalskog kluba Rudar Prijedor podneće kolektivnu ostavku, saznaje Žurnal.

Posle subotnjeg poraza (0:1) na domaćem terenu od Zvijezde-09 i gubitka titule u Republici Srpskoj čelnici “rudara”, predsednik Dalibor Majkić i članovi Ranko Vučković i Stojan Janjetović spremaju se da podnesu neopozive ostavke kao moralan čin nakon neispunjenja zacrtanih takmičarskih ambicija dva kola pre kraja prvenstva u sezoni 2017/18. u kojoj prijedorski klub slavi veliki jubilej – 90 godina postojanja.

Kako saznaje naš list član uprave Stojan Janjetović je zagovornik sastanka na kojem će biti podnesene ostavke jer je na početku sezone postavljen cilj povratka u Premijer ligu BiH. Tokom zimskih priprema bilo je mnogo problema, član uprave Goran Mikanović je odstupio iz moralnih razloga, a nasledio ga je Stojan Janjetović kao predstavnik jednog od tri glavna sponzora RŽR “Ljubije”, dok su mandati Majkića (Arcelor Mital) i Vučkovića (Grad Prijedor) bili stavljeni na raspolaganje klupskoj Skupštini, ali njihove ostavke nisu prihvaćene baš kao ni jesenas kada su želeli da odu.

Očigledno je da će u novu sezonu Rudar Prijedor ući sa novim ljudima u organizacionoj strukturi, a očekuje se i produžetak saradnje sa sadašnjim trenerom Nedžadom Žerićem, iako su se pojavile razne informacije i o promeni šefa stručnog štaba.

Sportski žurnal/Slavko BASARA