Pripadnici Policijske uprave Prijedor u akciji kodnog naziva “Code” uhapsili su u Novom Gradu Čedomira Nikolića (36) i Daria Taškova (30) zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i dvije teške krađe.

Naime, oni su prije dvije godine u mjestu Donje Vodicevo, na magistralnim putu Novi-Grad – Kostajnica uz prijetnju da će upotrijebiti vatreno oružje zaustavili vozilo u kojem je bio radnik sportske kladionice te mu oteli oko 30.000 KM novca, zlatnu ogrlicu, pištolj i torbicu sa ličnim dokumentuma.

– Č.N. je sa još jednom osobom u Novogodišnjoj noći iz porodične kuće u mjestu Crna Rijeka ukrao novac i zlato čime su uzrokovali ukupnu štetu od oko 35.000 KM -izjavio je načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović.

Dodao je da je Č.N. takođe osumnjičen za još jednu tešku krađu u Novom Gradu iz prošle godine kada je iz privatne kuće ukradeno oko 6.000 KM.

Mikanović je rekao da šteta nastala u ova tri krivična djela iznosi oko 80.000 KM.

Načelnik Policijske uprave Prijedor, Dalibor Ivanić izjavio je da je akcija izvedena prekjuče.

-Cilj je razriješiti najteže oblike imovinskih krivičnih djela iz prethodnog perioda i akcija je sprovedena u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Prijedor – rekao je on.

Naveo je da je Č.N. nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode, dok je osumnjičeni D.T. trenutno na saslušanju u Okružnom tužilaštvu Prijedor.

Srpskainfo