Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković ocijenila je da je “srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić sve vrijeme mandata glumio velikog političara i pravio kompromise na štetu Republike Srpske”.

“Zašto Mladen Ivanić svaki dan u medijima ponavlja da je političar sa najviše glasova u BiH? Јednostavno zato što pokušava da hrabri sam sebe od neminovnog poraza koji i te kako osjeća, a koji ga očekuje na predstojećim izborima u BiH”, istakla je Markovićeva.

Da Ivanić ima najviše glasova, kaže Markovićeva, “on bi mirno sjedio i čekao pobjedu, a ne bi išao od medija do medija pokušavajući da ubijedi, prije svega, sebe a i sve nas kako je on najomiljeniji političar”.

Ona je ocijenila da Ivanić možda i jeste omiljeni političar, ali u Federaciji BiH, dok u Republici Srpskoj to sigurno nije.

“Misli i da je korektno radio svoj posao – za BiH vjerovatno jeste ali za Republiku Srpsku nije, jer se u Predsjedništvu BiH, gdje je sve vrijeme statirao, nije miješao u svoj posao niti je radio u interesu Republike Srpske. Glumio je velikog političara i pravio kompromise na štetu Srpske”, istakla je Markovićeva.

Ona smatra da “Ivanić mora da ode, jer je došlo vrijeme da Republika Srpska ima pravog i istinskog predstavnika u Predsjedništvu BiH, a to je Milorad Dodik – čuvar Republike Srpske”.

RTRS