Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i danas je odgovorio predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarici.

Odgovor ministra Lukača Govedarici prenosimo u cijelosti:

Govedarica je uzeo sebi za pravo da komentariše moju prolivenu krv u ratu i moj patriotizam. Svakom normalnom je poznato da čovjek nema više od pet litara krvi, ali je potpuno tačna moja izjava da sam prolio sedam litara krvi prilikom svih ranjavanja i operacija u ratu, jer su mi čak dva puta promijenili krv kako bi preživio.

Sve što sam dobio od države u vidu pomoći, novca ili rješavanja stambenog pitanja, je bilo u skladu sa zakonom i mogućnostima u tom trenutku, kao što su se rješavala pitanja i drugih RVI i porodica poginulih boraca. Ali, Govedarica kao najpoznatiji dezerter u ovoj državi uzima sebi za pravo da priča o prolivenoj krvi i patriotizmu i pravi cirkus od toga, jer nije prolio ni kap krvi, već je pobjegao kada je trebalo braniti zemlju i ne razumije šta to znači uraditi za svoj narod i svoju zemlju i ne razumije da tako vrijeđa sve srpske borce i patriote, jer na jednom primjeru pokazuje šta misli o svima ostalim koji su stvarali Republiku Srpsku.

Istovremeno mu ne smeta da zatraži povjerenje naroda za funkciju Predsjednika Republike Srpske za čije kandidovanje mu nije falilo obraza kao dezerter da se nametne, ali narod zna i ne zaboravlja ko jednom izda, ponovo će to uraditi. Ovom narodnom poslovicom ću završiti o moralnom profilu Govedarice i nikada izabranom Predsjedniku Republike Srpske.

RTRS