Pripadnice ovog znaka krasi lijepa koža, duboko usađene i istaknute oči i jagodice.

Njihov je moto “pokreni se” i poznate su po svom entuzijazmu i želji za akcijom. Često su “predvodnice krda”, zauzimaju se za prava drugih i harizmatične su. Vjerovatno ste pretpostavili na osnovu karakteristika da je riječ o ženi u znaku Ovna.

Jedna od vrlina ovog znaka je njihova strastvenost, pa ih drugi ili vole ili mrze.

Mana im je što nisu taktične pa je bolje da im se sklonite s puta kada ih uhvati žuta minuta. Mogu iznenaditi ljubomorom i posesivnošću, ali su iskrenog i dobrog srca.

Neustrašivi i prirodni je vođa, rođena da bude na čelu, zbog čega je i prvi znak zodijaka – svojom energijom, harizmom i dinamičnošću u stanju je da pokrene ostalih 11 znakova. Uvijek se raduje novim izazovima, pa je tipična Ovnica ranoranilac.

Ipak, zbog svoje nestrpljivosti sklona je da pređe na novi izazov prije nego što prethodni završi do kraja. Vječiti je i nepokolebljivi optimista, te je polje njenog interesa često borba za prava drugih kao i borba za bolju budućnost.

Zna da bude vrlo zaigrana i veliki je avanturista koji uvijek gleda naprijed, a rijetko u prošlost. Kao i svi ima mana, a njene su najčešće egoističnost, prevelika tvrdoglavost i ljubomora, prenosi B92.