U organizaciji Mjesne zajednice Raškovac, preksinoć je na stadionu Fudbalskog kluba Berek u Prijedoru, gdje se nalaze i prostorije ove mjesne zajednice, priređen treći zajednički iftar, a prisustvovalo mu je više od 400 postača.

– To je dvostruko više zvanica nego prošle godine. Dva mjeseca smo iftar pripremali uz pomoć brojnih sponzora, donatora, ali i vrijednih domaćica, zaduženih za bogatu trpezu. Srce mi je puno i ponosan sam, jer smo uspjeli sve obaviti kako treba – kaže Muris Čirkić, predsjednik Savjeta MZ Raškovac.

Čirkić: Srce mi je puno

Za pripremu jela, a bilo je svega, počevši od čorbe, preko punjenih paprika, janjetine, pa do obaveznih hurmašica i baklave, bile su zadužene članice Udruženja žena “Ada” iz ovog naselja.

– Ovo je jedinstvena prilika da se okupimo i družimo, da kafu popijemo zajedno, a ne sami u kući – kazala je Medina Rahman, predsjednica Udruženja.

Zečić: Ovo je nešto posebno

Druženju se obradovala i mještanka Zehra Zečić, koja je za zajednički iftar donirala pite.

– Ovo je nešto posebno. Želimo da nas naredne godine bude još više – kaže s osmijehom.

Mnogi su na ramazansko druženje stigli sa punim tacnama kolača, a neki, poput Medihe Suhonjić, članice “Ade”, koja je cijeli dan pripremala više od 400 punjenih paprika, i pored umora, nisu skidali osmijeh s lica.

Suhonjić: Pripremali brojna jela

Kafu i kolače na kraju su, obučene u prelijepe nošnje, poslužile članice Kulturno-umjetničkog društva “Osman Džafić” iz naselja Puharska.

Avaz