U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će biti toplo i promjenljivo vrijeme uz sunčane periode i prolaznu kišu i pljuskove koji se premještaju od sjevera ka jugu.

Ujutru će na sjeveru i sjeveroistoku biti umjereno do pretežno oblačno uz povremenu slabu kišu i pljuskove, a u ostalim predjelima suvo i sunčano.

Sredinom dana i tokom popodneva kiša i pljuskovi se premještaju ka centralnim predjelima i istoku, a na sjeveru dolazi do postepenog razvedravanja. Na krajnjem jugu Hercegovine ostaje suvo i pretežno sunčano.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 13 do 19, u višim predjelima osam, a najviša dnevna od 25 do 32, u višim predjelima do 21 stepen Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren na zapadu, a u ostalim djelovima sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni, podaci su Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Temperatura izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Han Pijesak 21, Mrakovica 22, Sokolac 23, Gacko i Kalinovik 24, Nevesinje, Kneževo, Livno i Manjača 25, Krupa na Uni, Sarajevo i Mrkonjić Grad 27, Tuzla, Bileća, Višegrad, Novi Grad, Ribnik, Rudo, Srebrenica, Foča, Šipovo, Istočno Sarajevo, Doboj, Zvornik, Bugojno i Prijedor 29, Banjaluka, Bijeljina, Srbac i Trebinje 30, Mostar 32 stepena Celzijusovih.

prijedor24h