Fudbaleri Rudar Prijedora savladali su danas u Istočnom Sarajevu domaću Slaviju sa 1:0, a gol odluke postigao je Milan Šakić u 69. minutu.

Gledaoci u Istočnom Sarajevu nisu mogli vidjeti mnogo toga što se tiče kvaliteta fudbala na ovom meču, ali zato jesu pregršt kartona, nervoze, priče, udaranja, od samog početka meča. Iako su i jedni I drugi od samog početka ušli dosta nervozno, te je već u 8. minutu viđena velika gužva na terenu, velikoj nervozi doprinio je i vrlo loši sudija Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, te njegov prvi pomoćnik Tomislav Gračanin. Zanimljivo je da je i sam Gračanin treneru gostiju, Nedžadu Žeriću, u jednom trenutku pokušao da se opravda za suđenje, govoreći kako ni njemu nije jasno šta sudi glavni sudija.

U prvom poluvremenu malo je toga viđeno, premalo, ali je na to definitvno uticala i nebitnostt susreta. I umjesto da vidimo jednu dobru, rastrčanu fudbalsku predstavu, svi akteri meča uklopili su se u sivilo

Slavija je i uspjela da napravi neke prilike. Veljović je dva puta probao, jednom nogom, jednom glavom, no oba puta van okvira gola. I u 40. minutu Slavija ima ogromnu priliku. Marko Milenković je izbacio Nikolu Popovca jedan na jedan, no napadač Slavije se ne snalazi najbolje i propada ta prilika.

Tri minute kasnije u šansi je i Nemanja Pušara, no Mirza Hamzabegović u posljenji trenutak uspjeva da pokupi i loptu i kapitena Slavije, te spriječava opasnost.

Drugo poluvrijeme mnogo bolje otvaraju gosti. U prilici je Vojinović, ali odbrana Slavije otklanja opasnost. Odmah iza toga Slavija otvara kontru, Nemanja Pušara izlazi po lijevoj strani, no iz samo njemu znanih razloga Aleksandar Njegomirović umjesto da pusti tu kontru, prekida da bi dodijelio žuti karton kapitenu gostiju Nemanji Mariću, što je ponovo izazvalo veliko negodovanje domaćih igrača.

U 50. minutu Rudar ima veliku priliku odlično je šutirao Vojinović, no fenomenalnom paradom Butorović izbija loptu u korner.

Nakon toga je Rudar nastavio da atakuje ka golu Butorovića, koji je danas bio i ponajbolji akter u redovima domaćina, ali je golman Slavije pravovremenim istrčavanjima uspio da pokupi sve lopte. Imali su gosti opasan napad u 53. minutu, Gavranović je i postigao pogodak, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije.

Odmah poslije toga gosti imaju i penal. Prvo je Tomislav Gračanin pokazao da je igrač Slavije igrao posljednji i izbacio loptu u korner, na šta je uslijedila bura negodovanja domaćih igrača. Poslije kornera, Nemanja Pušaru je lopta pogodila u ruku, a sudija Njegomirović je pokazao na bijelu tačku. Loptu je uzeo Aleksandar Vojinović, a golman Ivan Butorović je uhvatio “živu” tu loptu, te je tako na neki način pravda I zadovoljena u toj situaciji.

Ipak, svoju znatno bolju igru u drugom poluvremenu Prijedorčani su zasluženo krunisali pogotkom u 69. minutu. Šakić je uspio da prevari istrčalog Butorovića, a iako se činilo da će Aleksandar Pušara stići tu loptu prije prelaska gol linije, to se nije dogodilo, pa je Rudar poveo 1:0.

Nakon tog gola igra je dodatno splasnula, nervoza je rasla, i samo se čekao kraj utakmice, kako na terenu ne bi došlo do nekih većih incidenata. Na kraju je to, valjda, primjetio i loši sudija Njegomirović, te je, iako je trebao produžiti mnogo više, produžio samo tri minute, pa se može reći da mu je to bila i ponajbolja odluka u ovom susretu.

U sudijskoj vremeni Rudar je imao priliku da dokrajči Slaviju, Šakić je izašao sam na Butorovića, no u odsudnom trenutku dao je predug pas, pa je Butorović uspio da uhvati tu loptu. Odmah nakon toga buru negodovanja izazvao je golman gostiju Mirza Hamzabegović koji je bez ikakve potrebe nabio loptu preko najveće tribine stadiona u Istočnom Sarajevu, što je razljutilo sve prisutne na stadionu. Nakon svega toga sudija Aleksandar Njegomirović je odlučio da ne ispoštuje ni tri minute sudijske nadoknade, pa je ova fudbalska, izuzetno nervozna, uspavanka, okončana zasluženom pobjedom Rudara.

SLAVIJA – RUDAR PRIJEDOR 0:1 (0:0)
SRC Slavija
Gledalaca: 100
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelci: 0:1 Šakić 69
Žuti kartoni: Butorović, M.Lalović, Veljović, N.Pušara, Milenković (Slavija), Vojinović, Šakić, Dekić, Marić, Hamzabegović (Rudar)

Slavija: Butorović, Milenković, N.Pušara, Popovac (od 73. T.Lalović), Bojanić, Milisavljević, Antić, Babić, M.Lalović (od 90. Cicović), Veljović, A.Pušara

Rudar: Hamzabegović, Jakupović, Lolić (od 90. Kovačević), Šakić, Vojinović, Pekija, Pecelj, Gavranović (od 87. Polovina), Marić, Dekić, Davidović

SportDC