Dragoslav Miloradović (43) likvidiran je sa 15 hitaca, a očevici su ispričali da su ubice sa crnog motora “kavasaki” na njega pucale iz automatskog oružja sa noćnim laserskim nišanom, saznaje “Blic”.

Dragoslava Miloradovića, kuma vođe “zemunaca” Luke Bojovića, ubile su profesionalne ubice, pokazali su dosadašnji rezultati istrage. Miloradović je ubijen 28. maja oko 20.30 sati u svojoj samouslužnoj auto-perionici u Višnjičkoj ulici na Karaburmi. Prema saznanjima “Blica”, on se to veče, kao što je i bio običaj, dovezao s nevenčanom suprugom u “mercedesu” da preuzme pazar.

Sa uviđaja nakon ubistvaFOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Sa uviđaja nakon ubistva

Miloradovićeve ubice bile su upoznate sa njegovom dnevnom rutinom, a detaljno su poznavale i područje oko perionice da bi se postarale da kamere iz okoline ne otkriju njihov identitet.

Još uvek nije poznato koliko dugo je Miloradović praćen pre ubistva, kao i da li je telefonski poziv koji je obavljao kada je izašao iz automobila i seo na klupicu služio da mu skrene pažnju ne bi li zastao i tako bio lakša meta ubicama.

Kako saznajemo, svedočenja očevidaca koji su bili blizu mesta ubistva potvrđuju da se radi o profesionalnom ubistvu. Ubice su, ispričali su očevici, bile opremljene savremenom opremom.

– Pucali su iz oružja koje je ličilo na automatsku pušku ili “hekler” na kojem je bio laserski nišan, jer sam na Miloradoviću video crvenu tačku i onda čuo rafale – ispričao je jedan od očevidaca. U blizini Miloradovićevog tela tokom uviđaja nađeno je petnaestak čaura.

Svedoci likvidacije ispričali su da su ubica i njegov saučesnik na motoru prvo napravili nekoliko krugova Višnjičkom ulicom, a zatim ušli u auto-perionicu i pucali u Miloradovića.

– Dvojica muškaraca u crnim kožnim jaknama, sa kacigama na glavama, na crnom “kavasakiju” napravili su tri kruga ulicom, što mi je odmah postalo sumnjivo. Kada su uleteli u perionicu, video sam suvozača kako vadi oružje koje mu je bilo sakriveno verovatno ispod jakne za pojasom – kaže jedan od očevidaca ubistva.

Kako je “Blic” pisao, nakon što su žrtvu overili hicima u glavu, napadači su na trenutak na nišanu držali i njegovu nevenčanu suprugu, verovatno razmatrajući da li i nju da likvidiraju.

Nju je radnik perionice sklonio u stranu, a napadači su pobegli motorom s lica mesta.

Motor koji su ubice koristile pronađen je zapaljen u Zvezdarskoj šumi. Policija analizira i video-snimke sa sigurnosnih kamera lokala iz Volgine ulice da bi otkrili da li su ubice imale saučesnika koji ih je uz šume odvezao.

Bliskost sa porodicom Bojović

Dragoslav Miloradović ubijen je u dvorištu auto-perionice koju je do ubistva Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića, vodio zajedno sa njim. Nikola Bojović ubijen je krajem aprila 2013. godine u Beogradu. Miloradović je sa Lukom Bojovićem, vođom Zemunskog klana, drugovao još od 90-ih godina, a o tome svedoči i zajednička optužnica podignuta 2015. prema kojoj je Miloradović bio optužen za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, kao i za falsifikovanje dokumenata. Takođe, o bliskosti Miloradovića i njegove nevenčane supruge Maje sa porodicom Bojović svedoče i fotografije sa policijskog uviđaja nakon Miloradovićevog ubistva, gde je Marija Bojović, sestra Luke i Nikole Bojovića, tešila Maju, koja je u šoku plakala. Na licu mesta bila je i majka Bojovića Anđelka.

“Bio si brat nas Bojovića”

Dragoslav Miloradović sahranjen je juče na Novom groblju u Beogradu. Njega je na večni počinak ispratilo stotinak rođaka i prijatelja.

Utehu Miloradovićevoj nevenčanoj supruzi Maji pokušali su da pruže i majka Luke Bojovića, Anđelka i sestra Marija, Lukin brat od strica, zlatar Nebojša Bojović, advokati Aleksandar Miško Zarić i Dragoslav – Miša Ognjanović. Na sahrani su bili i bivši fudbaler Branko Bošković, Vita Tarot, učesnik rijaliti programa “Parovi”…

Majka Luke Bojovića, Anđelka je išla pored Maje u posmrtnoj povorci, dok je Marija nosila sliku “svog brata”, kako je nazivala Dragoslava.

Na sahrani stotinak prijatelja, sestra Luke Bojovića nosila Miloradovićevu sliku FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA
Na sahrani stotinak prijatelja, sestra Luke Bojovića nosila Miloradovićevu sliku

– Kada smo te sreli pre 30 godina, Luka, Nikola i ja smo dobili još jednog baticu. Gale, Galence, bogovi plaču zbog tvoje smrti, a kako ne bismo mi Bojovići. Otišao si prerano. Tvoja Maja se već četvrtu noć budi bez tebe sva uplakana. Ali mi znamo da si na nekom boljem mestu, sa Nidžom i Vukom – rekla je Marija Bojović, opraštajući se, kako je navela, od “svog brata Galeta.”

Sestra braće Bojović, Luke i ubijenog Nikole, imala je poslednju poruku za ubijenog Miloradovića.

Majka Luke Bojovića pratila udovicu ubijenogFOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA
Majka Luke Bojovića pratila udovicu ubijenog

– Nidža će te sačekati i pokazati put. Pozdravi obavezno Nikolu i tatu – poručila je Marija Bojović, mlađa sestra Luke Bojovića, opraštajući se od Miloradovića.

Blic.rs