Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio je za donatorska sredstva Vladi Srbije, a potom i Vladi Republike Srpske, odnosno Ministarstvu finansija, povodom odluke da 250.000 evra bude namijenjeno za finansiranje izgradnje fiskulturne dvorane u Omarskoj.
Đaković je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da odavno građani iz Omarske žele da se u njihovom mjestu izgradi sportska dvorana, jer je fiskulturna dvorana nešto manjeg kapaciteta i ne može omogućiti ono što bi mogla sportska dvorana.

“Ova sredstva od 250.000 evra su četvrtina cijene te sportske dvorane i mi ćemo započeti njenu izgradnju ulaganjem ovih sredstava, s tim što ćemo nakon toga vidjeti kako da obezbijedimo ostatak novca da bismo Omarskoj obezbijedili tu dvoranu koju građani i sportski klubovi već odavno traže”, rekao je Đaković.

On je dodao da se već nekoliko godina unazad razgovara o ovoj ideji, da objekat bude u blizini škole, ne samo za potrebe nastave fizičkog, već i mještane Omarske.

Đaković je istakao da je, iako još nema zvanični dokument, najava dodjele sredstava od klirinškog duga za završetak sportske dvorane na Urijama u visini od četiri miliona KM i 1,5 miliona KM za izgradnju angio sale u Opštoj bolnici Prijedor, veoma značajna za grad Prijedor.

“Očekujem da ćemo uskoro dobiti ta sredstva kako bismo ove aktivnosti priveli kraju. Svima koji su uticali na donošenje ovakve odluke zahvalni smo u ime građana Prijedora, posebno ove odluke o pomoću izgradnje angio sale za spašavanje mnogih građana Prijedora i cijele regije”, rekao je Đaković.