Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da će ova stranka, prema procjenama, na predstojećim opštim izborima u BiH osvojiti više od 100.000 glasova, od 12 do 15 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i dva u parlamentu BiH.

Pavić je naveo da ovo nije nerealna procjena jer je DNS na prošli izborima imao 86.000 glasova.

– Očekujem izborni bum na Romaniji. DNS je u tom dijelu Srpske, na čelu sa Nenadom Nešićem i mladom ekipom koja je došla u DNS, dobio novu snagu i uradio odličan posao na terenu. Uvećanje broja glasova očekujem i u banjalučkoj regiji, Bijeljini, Doboju i naravno u Prijedoru, Zvorniku i Trebinju – rekao je Pavić za “Večernje novosti”.

On je dodao da na izborima očekuje ubjedljivu pobjedu koalicije SNSD-DNS-SP, te da ova stranka ne trči za funkcijama, pa tako ni za mjestom premijera, iako je to ostavljeno kao mogućnost koalicionim sporazumom.

– Milorad Dodik mi je i nakon prošlih parlamentarnih izbora nudio funkciju premijera, ali mislim da nije fer uzeti funkciju tamo gdje SNSD ima ubjedljivu većinu – naglasio je Pavić.

Pavić je rekao da i nakon ovih izbora vlast u Srpskoj neće moći da bude formirana bez DNS-a, te naglasio i da DNS nije ucjenjivačka stranka.

– DNS vodi svoju politiku. Želim naglasiti da DNS i SNSD nisu istomišljenici o mnogim pitanjima, ali to ne znači da ne možemo napraviti koalicioni sporazum koji će uvažavati i razlike među nama – poručio je Pavić.

SRNA/Srpskainfo