Lider DNS-a Marko Pavić u intervjuu za “Večernje novosti” kaže da ova stranka spremno dočekuje oktobarske izbore.

DNS, kaže Pavić, očekuje  da će na predstojećim izborima osvojiti preko 100.000 glasaova, a to je od 12 do 15 mjesta u Parlamentu Srpske i dva poslanika u Parlamentu BiH.

“Na prošlim izborima smo imali 86.000 glasova i ova predviđanja uopšte nistu nerealna”, ističe Pavić.

Najviše podrške Pavić očekuje na Romaniji, banjalučkoj regiji, Bijeljini, Doboju i tradicionalno Prijedoru, Zvorniku i Trebinju.

Pavić naglašava da se DNS drži koalicionog sporazuma sa SNSD-om i SP-om i da je podržao kandidate SNSD-a za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva Željku Cvijanović i Milorad Dodika.

Ipak, Pavić kaže da ova stranka nakon izbora neće trčati sa funkcijom premijera.

“Da li će DNS dobiti premijersko mjesto je ostavljeno kao mogućnost. Milorad Dodik mi je nakon prošlih parlamentarnih izbora nudio funkciju premijera, ali mislim da nije fer uzeti funkciju tamo gdje SNSD ima ubjedljivu većinu”, kaže Pavić.

U ovu stranku nedavno je ušao i Milan Radović, direktor Nove banke, čiji je transfer uzburkao političku scenu. Pavić kaže da je njegov ulazak jasna poruka građanima i privrednicima šta je cilj DNS-a, a to je razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta.

“Milan Radović je došao u DNS i nije tražio ništa. Pogotovo nije tražio nikakvu funkciju. Došao je da radi zajedno sa ljudima u DNS i da svoje znanje stavi u funkciju stranke”, naglasio je Pavić.

Novosti.rs