U Ljubiji kod Prijedora, na terasi kuće koju koristi S. B. (42), policijski službenici Policijske uprave Prijedor u okviru akcije „Plantaža“, pronašli su saksije sa indijskom konopljom.

Kako portal Srpskainfo saznaje, kuća se nalazi u ljubijskom zaseoku Raljaš, a koristio ju je Prijedorčanin Saša Babić, koji je od ranije poznat po krivičnim djelima.

Iz Policijske uiprave Prijedor saopštili su da su kuću pretresli uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

Foto: PU Prijedor

– Prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete saksije u kojima je posađeno dvanaest stabljika veličine od 100 cm do 170 cm, a koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje- izjavila je portparolka PU Prijedor, Vesna Pačariz.

Navodi da su oduzeti predmeti dostavljeni u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, te da će nakon kompletiranja predmeta protiv S. B. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.