Zaključci Anketnog odbora izazvali su oštru osudu poslanika vladajućeg bloka u Parlamentu Srpske. Smatraju da je nedopustivo korišćenje slučaja smrti Davida Dragičevića u političke svrhe. Na to upozorava i ministar Dragan Lukač.

Narodna skupština daće svoju riječ o današnjim zaključcima Anketnog odbora, podsjeća potpredsjednik Parlamenta Nenad Stevandić. Upozorava, uvlačenje politike u slučaj tragičnog stradanja mladića, veoma je štetno.

– Uvlačenje te vrste političke odgovornosti u slučaj na koji Tužilaštvo još nije stavilo tačku, niti je ikoga optužilo niti oslobodilo, govori o namjeri da se ovo uvede u sferu koja nije realna i koja spada u političko prepucavanje – kaže Stevandić.

Iz svega do sada viđenog jasno je da je cijeli slučaj politizovan, ocjenjuje SNSD-ov Igor Žunić. Јedna velika ljudska nesreća pretvorena je u politiku, a to dodaje, potvrđuje i samo sazivanje sjednice i insistiranje na tome.

– Mislim da će, kada budemo raspravljali o izvještaju, puno sgavri biti jasnije i da će oni koji su osmislili čitavu ovu političku igranku oko jedne velike nesreće, na toj sjednici biti razotkriveni – kaže Žunić.

Uoči današnje sjednice Anketnog odbora, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, još jednom je ponovio da je taj odbor zloupotrijebljen kada je, kako kaže, Branislav Borenović, omogućio licu protiv kojeg je potvrđena optužnica za pokušaj ubistva, da prisustvuje sjednicama i postavlja pitanja.

– Anketni odbor je kooptirao tog čovjeka za kojeg je Borenović znao ko je, jer ga je on pripremao za to i omogućio mu da ga uključi u rad i da ispituje vrh policije i tužilaštva. Ponavljam, to se nigdje nikada nije dogodilo – rekao je Lukač.

Lukač ističe i da postoje brojne fotografije i snimci na društvenim mrežama koji potvrđuju povezanost Borenovića i Radovanovića.

– Prije Anketnog odbora, Borenović sjedi sa Davorom Dragičevićem i sa Borislavom Radovanovićem. Usmjerava ih šta treba da pričaju i vjerovatno, šta Radovanović treba da pita na Anketnom odboru – tvrdi Lukač.

Lukač naglašava da je nedopustivo to što su se mnogi, u slučaj tragične smrti Davida Dragičevića, uključili iz političkih razloga. I to, da bi kako kaže, dobili političke poene pred opšte izbore.

RTRS