Izveštaj Nedžada Žerića, šefa stručnog štaba Upravni odbor Rudar Prijedora je jednoglasno prihvatio na jučerašnjem sastanku, a ovaj stručnjak dobio je podršku da sa klupe vodi “rudare” i u narednoj sezoni, odnosno da “sklapa” igrački mozaik za iduću sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. Posle susreta 32. poslednjeg kola u ovoj sezoni protiv Podrinja iz Janje biće obavljen razgovor sa Žerićem koji uživa ogromno poverenje fudbalske javnosti u Gradu na Sani jer je za kratko vreme preporodio igrače i igru.

Jedan od zaključaka je da dođe do rekonstrukcije omladinskog pogona u svakom obliku. Iako je prihvaćen izveštaj koordinatora omladinskih selekcija Saše Keranovića donesena je odluka da se povuku određeni potezi kako bi se unapredio rad u omladinskim selekcijama, odnosno dogodile kadrovske promene. Takođe, u narednom periodu biće i raspisan konkurs za direktora kluba koji bi trebalo da nasledi dosadašnjeg prvog operativca Vukašina Đakovića koji je podneo ostavku. Potvrđeno je, pored Đakovića i sporazumno raskidanje ugovora sa bivšim šefom stručnog štaba Zlatka Jelisavca, a sve je definisano u dugovoru sa pomenutim bivšim članovima kluba. Rezultate konkursa saopštiće posebna komisija koju će imenovati Upravni odbor kluba.

Jednoglasan je zaključak sve trojica članova uprave da svoje mandate u Upravnom odboru povere najvišem klupskom telu – Skupštini, koja je pre nekoliko meseci imala isti zadatak i potvrdila ih, ali je tada ostavku, neopozivu, podneo Goran Mikanović (RŽR Ljubija) umesto koga je došao Stojan Janjetović. Tada su predsednik Dalibor Majkić (Arcelor Mital) i Ranko Vučković (Grad Prijedor) ostali na funkcijama. Zaključak je da cilj i plan, osvajanje titule u Republici Srpskoj i povratak u Premijer ligu BiH u godini jubileja kada klub slavi 90. rođendan nije ostvaren i da je moralni čin ponuda mandata.

Sportski žurnal/Slavko BASARA