Jako olujno nevreme zahvatilo je posle podne južne delove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom večeri očekuje se da će se kišni oblaci premeštati ka istoku.

Slovenački meteorološki zavod podigao je uzbunu na najviši “crveni” nivo, prenosi Hina.

Lokalni slovenački mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina, koja se graniči s Karlovačkom županijom, gde je veliku štetu izazvao grad veličine teniske loptice.

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je i na poljoprivrednim površinama, a nevreme će se, kažu meteorolozi, do kasnih noćnih sati proširiti na celu Sloveniju.

Stručnjaci kažu da je reč o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje.

Kod nas

Posted by IstraMet on Petak, 8. juni 2018.

Hrvatski mediji javljaju da je olujno nevreme uz kišu, grad i snažan vetar pogodilo područje Rijeke, gde su neke saobraćajnice pod vodom.

Matulji – shelf cloud

Iz Matulja…ovo na prvu izgleda prijeteće i kao začetak ogromnog tornada, no pošto nema uočljivog vrtloženja ipak je riječ o dijelu shelf clouda. U svakom slučaju fascinantno. Video: Lovro Uher

Posted by IstraMet on Petak, 8. juni 2018.

Kiša je počela da pada i u Zagrebu, a u Istri je zabeležen grad.

Kod Matulja, video: Mauro Kesovija.

Posted by IstraMet on Petak, 8. juni 2018.

Tokom večeri i noći moguće je olujno nevreme, grad i obilne padavine za svega par sati i u ostatku Hrvatske, piše meteo-servis Sever veder Jurop.

Pljusak u Puli

Jak pljusak zahvatio je Pulu, video: Sanja Čohilj

Posted by IstraMet on Četvrtak, 7. juni 2018.

B92