Pre dve godine u Priejdoru je osnovan Fudbalski klub Deportivo po uzoru na imenjaka iz španske La Korunje, sa identičnim grbom i bojama i okuplja oko dvadesetak dečeka i tri devojčice koje vredno rade i treniraju nadajući se da jednog dana zaigraju na velikoj fudbalskoj sceni. “Alfa i omega” Deportiva je Stojan Janjetović, član Upravnog odbora Rudar Prijedora koji prenosi svoja iskustva i umeća na najmlađe.

Posle promocije Žurnalove lukseuzne revije “Rusija 2018” u Banjaluci za Republiku Srpsku, posvećene Svetskom prvenstvu koje počinje 14. juna primerke specijalnog izdanja i vodiča za Mondijal dobili su i najmlađi članovi Deportiva rođeni 2009, 2010. i 2011. godine. Oni su se obradovali poklonu Žurnala, hotela “Bosna” i Fudbalskog kluba Krupa koji su u “Piano baru” organizovali promociju i odlučili da nagrade klince iz Prijedora.

-Kada sam im doneo primerke revije “Rusija 2018” dečaci i devojčice bili su oduševljeni poklonom, baš su se istinski obradovali. Duh Svetskog prvenstva se sve više oseća i u Prijedoru i našem klubu, a ovo je jedan lep gest i želimo da se zahvalimo od srca Žurnalu, hotelu “Bosna” i Fudbalskom klubu Krupa koji su nam dairivali desetak primeraka specijalnog izdanja posvećenog Mondijalu – istakao je Stojan Janjetović, prvi čovek i trener FK Deportivo iz Prijedora.

Posle treninga zanimljivi dečački pogledi padali su po kolor stranicama luksuzne Žurnalove revije, a najviše su komentarisani, naravno, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Sportski žurnal/Slavko BASARA