Ubedljivom pobedom (3:0) protiv Podrinja iz Janje fudbaleri Rudar Prijedora završili su prvoligašku sezonu 2017/18. u Republici Srpskoj. Izabranici trenera Nedžada Žerića i protiv Podrinja pokazali su kvalitet, završili su takmičenje na vicešampionskoj poziciji s deset bodova manje od novog šampiona Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići.

-Protiv Podrinja odigrali smo odlično od prvog do 90. minuta i sasvim zasluženo smo ostvarili 21. prvenstvenu pobedu. Overili smo na taj način drugo mesto, ali ostaje žal za tim što nam je titula umakla jer i sada mislim da smo imali bolji i kvalitetniji tim od Semberaca kojima čestitam i želim sve najbolje u Premijer ligi BiH. Mi treba da izvučemo pouke iz ove sezone – istakao je fudbaler Rudar Prijedora i omladinski reprezentativac BiH Ognjen Davidović.

Posle završetka duge i naporne sezone trener Nedžad Žerić daće igračima voljno, a on će i u novoj sezoni Prve lige Republike Srpske predvoditi “rudare” s klupe, tako je odlučio Upravni odbor prijedorskog kluba. Međutim, veliko je pitanje ko će od igrača iz ove generacije ostati u Rudar Prijedoru.

-Bilo bi dobro da ostanemo na okupu, da se ne raspemo, jer ova generacija igrača ima potencijal da bude šampion Republike Srpske. Videćemo šta će se dešavati tokom letnjeg prelaznog roka. Po svemu Rudar Priejdor zaslužuje da igra u Premijer ligi BiH – dodao je Davidović.

Sportski žurnal/Slavko BASARA