Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je danas 49. rođendan Informativno-poslovnom centru /IPC/ “Kozarski vjesnik”, te poželio da ova medijska kuća, zajedno da Gradskom upravom, nastavi da promoviše grad Prijedor i kvalitetan život u njemu.
“Prijedor je grad koji želi da se dalje razvija i da pruži bolji život svojim građanima i u tom smislu smo na istom zadatku”, rekao je Đaković, gostujući u prazničnoj emisiji Radio Prijedora kao jednog od tri medija koji čine ovu lokalnu medijsku kuću.

On je dodao da novinari “Kozarskog vjesnika” redovno prate dešavanja u gradu na svim poljima života i rada-preduzeća, instuticije obrazovanja, kulture, socijalne i zdravstvene zaštite, sportske kolektiva i sve ono što je ogledalo života grada.

“Želim da i u budućnosti grad predstavljate u realnom svjetlu sa pozitivnim ozračjem i da i ova naša generacija ostane zapamćena kao jedna od onih koja se trudila da grad ide razvojnim putem”, rekao je Đaković.

Direktor IPC “Kozarski vjesnik” Zoran Sovilj je istakao da su radnici ove medijske kuće zadovoljni podrškom i saradnjom koju imaju sa Gradskom upravom, te da nastoje da objektivno i pravovremeno informišu građane Prijedora o svim dešavanjima u gradu.

“Zahvalnost je, prije svega, gradonačelniku na razumijevanju, saradnji i podršci pogotovo jer je riječ o realizaciji projekta obnove naše opreme koji se finansira iz gradskog budžeta. Nadamo se da je to već vidljivo, posebno na emitovanju radijskog i televizijskog programa”, rekao je Sovilj.

“Kozarski vjesnik” je osnovan 1969. godine, tako što je opština osnovala Radio Prijedor, a 1975. godine počeo je da izlazi sedmični list “Kozarski vjesnik”. Preduzeće je tada nosilo naziv Novinsko radio-difuzno preduzeće “Kozarski vjesnik”.

Od 1977. do 1991. godine “Kozarski vjesnik” je poslovao kao Informativno poslovni centar. Polovinom 1991. godine transformisan je u dioničarsko društvo sa mješovitom svojinom. Televizija Prijedor počela je sa radom 2000. godine, a usklađujući oblik organizovanja sa važećim zakonskim propisima od 25. decembra 2006. godine IPC “Kozarski vjesnik” organizovan je kao akcionarsko društvo sa 90,80 odsto državnog i 9,20 odsto kapitala sitnih dioničara.

IPC “Kozarski vjesnik” je jedina informativna kuća u BiH koja u svom sastavu ima radio i televiziju, te sedmični list i veb portal.