Astrolozi smatraju da svaki horoskopski znak drugačije doživljava zaljubljenost i da na različite načine pokušava da osvoji voljenu osobu…

sedmom nebu.

BIK
Bik je i po ovom pitanju veoma proračunat. On neće izgubiti glavu zbog zaljubljenosti već će pažljivo promisliti kako da impresionira osobu u koju je zaljubljen. Svoja osećanja ne izražava tek tako, ali kada se upusti u osvajanje daje sve od sebe da pridobije voljenu osobu. Čak i na ljubav često gleda kroz svoj hedonizam, pa će osvajati uz sjajnu večeru, probranu hranu i neko odabrano piće.

BLIZANCI
Kada se Blizanac zaljubi, on to želi da podeli sa celim svetom, a ne bi mogao da sakrije i da hoće, jer bi kao dokaz zaljubljenosti ostao na njihovom licu, osmeh, crveni obrazi i sjaj u očima. Možda će svojim iskrenim i neskrivanim osećanjima uplašiti potencijalnog partnera ili partnerku, međutim, Blizancima mnogo znači otvorenost i na taj način žele da grade i vezu.

RAK
Iako je jedan od najosetljivijih znakova Zodijaka, Rakovi ne pokazuju tako lako emocije. Tek kada se stvarno zaljubi i sa tom osobom želi da izgradi ozbiljnu vezu, onda Rak otvara potpuno svoje emocije i bezgranično voli. Pripadnici ovog znaka izbegavaju da pokazuju emocije u javnosti, ali i njihov izraz lica ume da otkrije trenutnu zaljubljenost.

LAV
Kada se zaljubi, Lav se trudi da poboljšava što više svoj izgled, stas i način odevanja, kako bi se dopao voljenoj osobi. Međutim, Lavovi nemaju strah da otvoreno pokažu emocije, pa čak im prija kada izjave ljubav u javnosti pred publikom. Ako im prvog puta ne uspe da zadive njega/nju, to za njih neće biti pogubno, jer Lavovi ne odustaju sve dok ne dobiju ono što žele.

DEVICA
Pripadnicima ovog znaka prija zaljubljenost kako bi malo pobegli od odgovornosti i rutine. Device su veoma stidljive i teško pokazuju svoje emocije. Međutim, kada se zaljubi, Devica ima živopisna, romantična maštanja i već počinje da planira budućnost sa tom osobom. Device nikada neće flertovati otvoreno, već će koristiti detalje i suptilne znakove.

VAGA
Kada se zaljubi, Vaga planira svaku reč i pokret u komunikaciji sa izabranom osobom i stalno je u strahu da će nešto pogrešiti.Vage su u stanju da potpuno izgube glavu kada se zaljube. One mogu ići i do tog nivoa zavisnosti da svoj život u potpunosti podrede voljenoj osobi. Najveći problem osobama rođenim u ovom znaku jeste usamljenost.

ŠKORPIJA
Kada sretnu osobu u koju se zaljube, Škorpije počinju da sebi postavljaju pitanja o tome gde je ta osoba bila do sada i zašto im je baš u ovom trenutku suđeno. Osobe rođene u ovom znaku veoma ozbiljno shvataju zaljubljenost i uvek su iskrene kada su u pitanju emocije. Škorpije vole da budu u ljubavi dominantne, a kao jedan od najstrastvenijih znakova, nece imati problem da osvoje osobu koja im se dopala.

STRELAC
Strelčevi izjavljuju ljubav na jako originalan i duhovit način, pa im osvajanje osobe u koju su zaljubljeni često polazi od ruke. Oni znaju da impresioniraju voljenu osobu, prirede nezaboravne trenutke i potpuno ostave bez daha. Međutim, loša osobina kod zaljubljenih Strelčeva jeste velika ljubomora, pa čak i bez potrebe i povoda.

JARAC
Jarac na prvi pogled deluje hladno i nepristupačno, ali kada se zaljubi u stanju je sve da učini za voljenu osobu. Iako sakrivene, emocije ovog znaka mogu biti veoma snažne i iskrene. Kada se jako zaljubi, Jarac se potpuno prepušta ljubavi, a čak i loše navike osobe u koju je zaljubljen čine mu se atraktivnim. Zbog velike posvećenosti svom poslu i shvatanja ljubavi kao nečeg jako ozbiljnog, Jarčevi se uglavnom prepuste emocijama u zrelijem dobu.

VODOLIJA
Kada se zaljubi, Vodolija to ne krije, pa čak to i podeli sa prijateljima i porodicom. Osobe rođene u ovom znaku uživaju da osvajaju na duhovit i neobičan način. Iako su otvorene, Vodolija neće baš sve emocije pokazati sve dok ne sazna šta i druga osoba misli o njoj.

RIBE
Ribe na najintezivniji način doživljavaju svoje emocije i zaljubljenost. Oni će od svoje ljubavi napraviti najromantičniju priču, sa mnogo detalja koji bi često drugima bili i nerazumljivi. Sklone su i platonskim ljubavima i zaljubljenosti i sva stanja prožive u svom svetu mašte.

izvor: besnopile