Užice je najgore prošlo u jakom nevremenu koje je danas pogodilo Srbiju i koje još pravi haos na ulicama. Bujice vode i leda slivaju se ulicama grada, a vozila su ostala gotovo potopljena.

Snimci zastrašujućih scena pojavjuju se iz minuta u minut na društvenim mrežama.

Snažna oluja praćena grmljavinom i gradom veličine lešnika koji je padao deset minuta, pogodila je centar Užica, ali i širi region oko ovog grada.

Građani scene koje zatiču na ulicama grada nazivaju nezapamćenim. Delovi Užica izgledaju kao da je zima, jer su gotovo potpuno prekriveni ledom.

Ogromnu količinu vode koja je pala u kratkom roku i ulice su poplavljene.

Meteorolozi su upozorili da je moguća pojava lokalnih vremenskih nepogoda, te da bi za tri sata moglo pasti i preko 20 litara kiše po metru kvadratnom. Moguća je pojava olujnog vetra i grada.

– Očekuje se da se oblačni razvoj sa pljuskovima i grmljavinom intenziviraju danas popodne u svim krajevima, a lokalno će biti uslova za pojavu grada, jakog vetra, ali tome će naknadno biti izdata upozorenja RHMZ. Ta oblačnost će jačati u toku popodneva, a gradonosni oblaci su lokalnog karaktera i obuhvataju manja područja – kaže Slobodan Sovilj iz RHMZ.

Blic.rs