Draško Stanivuković pušten je na slobodu iz Policijke uprave Banjaluka. Banjalučki odbor PDP-a osudio je današnje privođenje  Stanivukovića, navodeći da bi se on sam javio na informativni razgovor na koji je pozvan.

U saopštenju iz PDP-a navode da hapšenje pred kamerama, sa lisicama, uprkos činjenici da je Stanivuković policajcima rekao da će se u 18 časova javiti na informativni razgovor na koji je pozvan, pokazuje da je zbog pada podrške zavladala panika u SNSD-u da su, kako kažu, počeli da se ponašaju nerazumno.

U Gradskom odboru smatraju da je ovo dokaz da je vlast “potpuno izgubila kompas”, dodajući da je narod Banjaluke pokazao da se, kako kažu, više ne boji i da im je dosta SNSD.

Policija je danas u Banjaluci privela osobu čiji su inicijali D.S. /25/, jer se nije odazvao na uredno uručen poziv za obavljanje razgovora.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da će D.S. nakon okončanja preduzimanja službenih radnji biti pušten na slobodu, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, nadležnom sudu biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

D.S je, kako se navodi, uhapšen u 16.50 u Banjaluci u Ulici olimpijskih pobjednika, u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske i Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima, a zbog počinjenih prekršaja suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopšteno da neće dozvoliti blokadu magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva, jer se time ometa normalno putovanje građana i funkcionisanje službi kao što su hitna pomoć, vatrogasna služba, policija.

Srpskainfo