Protesti koji su se protekla tri dana održavali u većem dijelu Republike Srpske, danas, iako su bili najavljeni, nisu održani.

Iz Vlade RS je stiglo saopštenje da se od sutra može očekivati pad cijene goriva, a iz MUP-a da će na ilucama biti povećano prisustvo policije na ulicama. Možda su ova dva faktora bila presudna da demonstranti odustanu od masovne blokade saobraćaja.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Kako javljaju novinari Srpskainfo sa terena, saobraćaj na prijedorskoj petlji, za razliku od prethodnih dana, danas se odvijao bez ikakvih zastoja.

Ista situacija bila je na kružnom toku prema Laušu, gdje je, kako je zabilježio naš fotoreporter bilo pojačano prisustvo policije.

Danas bez protesta u Banjaluci

Posted by Srpskainfo.com on Srijeda, 13. juni 2018.

Nešto drugačija situacija bila je kod zgrade Vlade, odakle su s lisicama na rukama policajci odveli Draška Stanivukovića, odbornika PDP-a u Skupštini Grada Banjaluka.

https://www.facebook.com/srpskainfoportal/videos/566645350402833/

Legitimisani su i drugi vozači, koji su se, bar ukoliko je suditi po ranijim najavama, spremali da blokiraju ovu dionicu. Legitimisani su čak i pješaci.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Kako saznaje Srpskainfo, bilo je pokušaja blokade saobraćaja u Lazarevu. Saobraćaj se, međutim, odvijao jednom trakom.

Od nedjelje i Prijedorčani podržavaju protest. Danas su policajci zbog blokade saobraćaja na ovim putu, vozače koji ne podržavaju protest preusmjeravali iz Svala na okolne putne pravce.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Zvukovima sirena u 18 časova vozači su okončali protest i odblokirali put.

Prema izjavama prisutnih vozača, policijski službenici su fotografisali registarske tablice na vozilima koja su zaustavljena na prijedorskim putevima u 17 časova.

Srpskainfo