Ovakva borba na terenu se retko viđa

Dok se fudbalski svet priprema za Svetsko prvenstvo, amaterski fudbalski timovi Vesroa i FK Kosova izazvali su pravi skandal u Švajcarskoj posle tuče u kojoj su mnogi izvukli “deblji kraj”.

Kako prenose francuski mediji, nekoliko minuta pre kraja meča sitne čarke prerasle su u opštu tuču na terenu u kojoj je jedan od igrača ostao bez svesti na terenu, sa težom povredom oka.

Sve je počelo kada je golman Švajcaraca počeo da odugovlači sa izvođenjem lopte što se igračima Kosova nikako nije dopalo i počeli su da se bune. Ipak, kada se začulo “crnčugo” sve na terenu je eksplodiralo, uleteli su igrači sa klupe, kao i policija i nastao je opšti haos.

Incident je bio većih razmera, pa je veliki broj igrača povređen od kojih se jedan nalazi u bolnici sa 5 slomljenih rebara i oštećenjem pluća.

– Ovo je apsurdno. Sve je bilo normalno i bez problema do pred sam kraj meča. Suđenje je bilo dobro. Stvarno mi ništa nije jasno – rekao je predsednik Versoa, Simon Pidanke.

Povređene igrače su iznosili sa terena; Printksin: Twitter/RTSinfo

Za razliku od njega predsednik ekipe FK Kosovo Selajdih Salihu imao je svoje viđenje situacije.

– Nikada se nisam našao u ovako teškoj situaciji. Ipak, ne mislim da su nazvali golmana “crncem”. Nisu mi jasno bilo onakvo ponašanje. Mi smo amaterski klub, nemamo sredstava za postavljanje obezbeđenja oko stadiona. Ovakve stvari ne smeju da nas skrenu sa kursa na koji postavljamo tim.

– Teško je naći prave reči, počeli su svi da nas napadaju preko društvenih mreža, a mislim da nismo to zaslužili – rekao je Salihu nakon meča

Telegraf.rs