Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transoort RS, nakon  tri dana blokade saobraćaja spušta lopticu i kaže da ulica nikome ne može donijeti dobro.

– Ponavljam da nemamo ništa ni sa jednom političkom partijom, a svi bi da ušićare svoj interes. Mi smo odmah Dršaku Stanivukoviću rekli da nema šta da radi sa nama i da mi nećemo da promovišemo ničiju politiku. Nemamo ništa ni sa udruženjem “Restart” niti sa grupom “Pravda za Davida” uz dužno poštovanje prema ocu nastradalog mladića – ističe Grbić za Srpskainfo.

On kaže da će sjednica Udruženja prevoznika o daljim koracima biti održana u nedjelju ili naredne sedmice, a da će sa skupa, između ostalog uslijediti apel nadležnim da razgovaraju sa njima kako bi riješili brojne probleme u ovoj djelatnosti.

Prevoznici su tri dana, nedjelju, ponedeljak i utorak blokirali saobraćaj na sat vremena u znak protesta zbog skupog goriva.

Epilog je da su naftni distributeri obećali Vladi RS da će gorivo pojeftiniti za pet feninga, a predsjednik RS Milorad Dodik je poručio da akcize na naftne derivate neće biti smanjenje.

Srpskainfo